Hey allemaal,

Hier hebben we enkele ervaringen, getuigenissen van G.O.L.F. ’13! Bedankt aan iedereen die iets geschreven heeft! Heel leuk om zo ook andere tieners te overtuigen 😉

Margreet:
Een golf van ervaringen
Hallo allemaal!
Dit jaar ben ik meegegaan op G.O.L.F. kamp en ik wil hier graag een paar van mijn ervaringen delen. 🙂 Mijn naam is Margreet, ik ben achttien jaar en ik kom uit Voorschoten, een dorpje in het westen van Nederland. Voordat het kamp begon kende ik eigenlijk maar een paar andere deelnemers door andere kampen, maar dat bleek gelukkig geen probleem te zijn. Toen ik aankwam op het station werd ik direct hartelijk ontvangen en gingen we eerst een kampdans doen met elkaar. Zo leerde ik al snel meer mensen kennen. Daarna wandelden we naar de kampplaats en onderweg had ik meteen een heel persoonlijk en goed gesprek met een ander meisje dat mee was, dat ik daarvoor nog nooit had gezien. Ook tijdens de rest van het kamp heb ik een heleboel mensen super goed leren kennen en bijzondere gesprekken met hen gehad. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom het voor mij zo’n waardevolle tijd is geweest. Als enige Nederlander was het wel soms lastig met de taal maar we hebben er ook veel om kunnen lachen. 🙂
Waar ik ook wat van meegenomen heb waren de onderrichten die we ‘s middags kregen. Zo hebben we het een keer gehad over talenten. Nu loop ik al achttien jaar hier rond en zou je denken dat ik dat allemaal wel zou weten, maar via de vragenlijst kwam ik toch tot nieuwe inzichten. Dat ‘onderzoeken en nieuwsgierig zijn’ eigenlijk ook een talent was, wist ik helemaal niet. Achterop het boekje stond ook een talentenpiramide, een driehoek met vakjes waarin je dan jouw talenten kon ordenen. Nadat we die hadden ingevuld bespraken we onze resultaten in deelgroepjes. Met die groepjes praatten we vaker met elkaar over wat we dachten over de onderrichten, heel leerzaam! Voor mij was het een bijzonder moment toen ik zag dat iedereen heel andere talentenpiramides gemaakt had. De één had bijvoorbeeld tekenen bovenaan, bij de ander kwam dat dan niet voor. Die had juist veel plezier in het helpen van mensen, of in wiskunde. Je weet natuurlijk dat iedereen anders is maar dat werd toen heel mooi duidelijk. De talenten zijn zo goed onder elkaar verdeeld. Als iedereen zich inzet en samenwerkt kunnen we alles voor elkaar krijgen!
Eén van de hoogtepunten vond ik de praise party op de laatste avond. Eerlijk gezegd had ik er eerst zo mijn twijfels bij, de laatste avond hoort toch juist een bonte avond te zijn? Met sketches en leiding met slagroom over zich heen? Het bleek toch een geweldige avond te worden. De super toffe (Nederlandse!) band Jacobs Ladder kwam spelen. De sfeer was heel mooi, anders dan bij optredens van gewone bands. We zongen en dansten daar echt met elkaar voor God en iedereen deed mee. Uiteindelijk was het toch een heel bonte avond. 🙂
Nu, achteraf, word ik nog regelmatig aangesproken van: “Hé Margreet, waarvoor was jij helemaal naar België gegaan? Wat was daar te doen?” Ja het was wel ver weg, maar het zeker waard! En als jou het nou leuk lijkt en je nog uit België komt ook, zeker gaan!
Wannes
Er zijn veel geloofskampen waar er 70% lol en 30% geloof beleefd wordt, maar G.O.L.F. bewees voor mij het tegendeel: een kamp vol vriendschap en supertoffe, knotsgekke activiteiten, maar ook supermooie momenten waar je God en ook jezelf beter leert kennen. Kortom: een ervaring waar ik ieder van jullie hartelijk toe uitnodig! 😉
Marieke:
God Offers Love and Forgiveness 2013 was een prachtig kamp, het waren drie onvergetelijke dagen: dagen waar je je vrienden terugzag, dagen waar je God mocht ontdekken en de spelletjes… De spelletjes waren geweldig!
Ook de leiding en de kookploeg kreeg mijn diep respect, toen ik zag wat ze allemaal voor ons deden.
Ik heb zo’n goede tijd gehad! Dank u allemaal voor dat FANTASTISCHE kamp!
En mensen? Kom ook naar Op en Top, het winterG.O.L.F. kamp! Het wordt super tof!
Annelore:
Hallo allemaal!
Dit jaar was GOLF voor mij een beetje korter dan normaal, doordat ik moest studeren. Maar toen ik zaterdagavond toekwam op kamp, was er net aanbidding, en ik voelde me weer thuiskomen. Het deed deugd om weer bij vrienden te kunnen zijn, om samen te kunnen bidden, praiseparty te hebben, lofprijzing te houden en nieuwe gezichten te zien.
Vooral het onderricht over geloof beleven in je eigen leven (over het meer en het bootje 🙂 ) heeft me bagage geven om ook verder te kunnen geloven en bidden na het kamp.
Bedankt aan iedereen die eraan meegewerkt heeft!!