Anna Romano was op vakantie toen haar gsm afging en een onbekend telefoonnummer op haar schermpje verscheen. Tot haar grote verbazing hing Paus Franciscus aan de andere kant van de lijn.

De 35-jarige winkelbediende uit Firenze had de kerkvorst eerder deze zomer een emotionele brief geschreven om de beroerde situatie te beschrijven waarin ze was verzeild. De dame bleek zwanger van een man die voor haar had verborgen gehouden dat hij getrouwd was en al een kind had. Hij drong aan op een abortus.

“Ik heb nooit geluk gekend in de liefde”, schreef ze. “Ik trouwde jong maar dat huwelijk hield niet stand. Na enkele korte relaties dacht ik dat ik de man van mijn leven was tegengekomen. In juni vertelde ik hem dat ik zwanger was van zijn kind. Toen bekende hij dat hij al een echtgenote had en dat abortus voor hem de enige optie was.”

Bedrogen

Anna voegde eraan toe dat ze radeloos was. “Ik wilde geen abortus en had mijn vriend de deur gewezen”. Ze liet de paus weten dat ze zich tot niemand anders kon richten nadat ze was bedrogen en verraden.

De Italiaanse deed de brief op de post en verwachtte eigenlijk helemaal geen antwoord tot de kerkvader het bewuste telefoontje pleegde. “Ik zag dat het een Romeins telefoonnummer was en herkende zijn stem”, vertelde Romano. De paus zei dat hij haar persoonlijk wilde spreken om te verzekeren dat er wel degelijk iemand was die met haar inzat.

Spirituele vader

“Hij vertelde me dat ik sterk en moedig was. Ik gaf te kennen dat ik de baby wilde laten dopen maar dat dat wellicht niet kon omdat ik in het verleden gescheiden was. Franciscus verzekerde me dat hij de spirituele vader van het kind ging zijn en dat hij het persoonlijk wenste te dopen.”

“We spraken slechts enkele minuten met elkaar maar het vervulde mijn hart met vreugde”, aldus de vrouw. “Dat telefoontje heeft mijn leven veranderd. Ik ken het geslacht van de baby nog niet maar als het een jongen is, noem ik hem Francis.”

Sinds zijn verkiezing in maart heeft de 76-jarige paus al wel vaker naar de telefoon gegrepen om mensen op te bellen die hem geschreven hebben. Ook Anna Romano kreeg dus dat genoegen. Mooi!

 

Bron: hln.be