Vandaag vieren we het hoogfeest van de Heilige Drie-Eenheid. We vieren dat onze éne God bestaat uit drie (Drie-) goddelijke Personen: de Vader, de Zoon (Jezus) en de Heilige Geest. En samen zijn zij één (Eenheid). De Vader wacht ons op in de hemel, de Zoon is Mens geworden op aarde als Jezus, en de Heilige Geest is de liefde waarmee wij mensen elkaar beminnen als kinderen van God, maar ook de kracht en het vuur die we krijgen om van Jezus te getuigen, het inzicht, de wijsheid enz.

We zeggen het al als we een kruisteken maken: “In de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.” 
Dat bidden we ook in onze geloofsbelijdenis: “Ik geloof in God de almachtige Vader… Ik geloof in Jezus Christus… Ik geloof in de heilige Geest…”

Het blijft natuurlijk een mysterie. Ook al zouden we de dikste boeken daarover lezen, ergens blijft het toch onbegrijpelijk, niet te bevatten. Maar dat is niet erg! Geniet er maar van dat het feest is. Dat is zo mooi aan ons katholieke geloof!