Op zondag 12 mei 2013 was het World Communications Day, en voor deze gelegenheid had Paus emeritus Benedictus XVI een boodschap geschreven over nieuwe evangelisatievormen en sociale netwerken. Laat ons dus bidden voor alle mensen die mee evangeliseren volgens dergelijke sociale netwerken. Bekijk de video (Engels gesproken) voor meer.

XT3

Wie nog wat tijd over heeft en graag er nog een profiel bij heeft op een ander sociaal netwerk moet zeker ook eens een kijkje nemen op XT3. XT3 betekent ‘Christus in het 3e Millenium‘.
Dit is een interactief sociaal media platform waar je allerlei videos, podcasts, artikels… op terug vindt. Het is een award-winning katholiek online netwerk.
XT3 wil iedereen op de hoogte houden over het laatste nieuws en belangrijke evenementen (vb. WJD) in de katholieke kerk.

GodTube

GodTube is een online videowebsite zoals YouTube, maar dan enkel bedoelt voor filmpjes met een Christelijke boodschap. Dit gaat van trailers van Christelijk ge├»nspireerde films, tot clips van liedjes , opgenomen getuigenissen, onderrichten… Een website die zeker de moeite waard is om af en toe eens te bezoeken.

ICE-Net

ICE-Net betekent International Catholic Evangelisation Network. Dit is een website van een groep jongeren en jongvolwassenen uit Europa en de rest van de wereld en zich bezig houden met internetevangelisatie. Bijna wekelijks hebben ze een online bijeenkomst waarin er tijd is om hun ervaringen van de afgelopen week te delen, tijd voor input door ervaren mensen over (internet)evangelisatie, maar ook tijd voor missie op facebook, Google+, chatforums…

Zijn er zelf nog websites die je kent?
Of heb je zelf een ervaring of getuigenis die je wil delen met ons over ‘evangeliseren’ op het Internet en sociale netwerken?
Onderaan dit bericht is er ruimte waarop je (al dan niet anoniem) kan reageren.